به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از مهر، عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کل کشور ظهر امروز در همایش ملی «پژوهش و قانونگذاری» گفت: پژوهشگر قانون باید شجاعت و استقلال نظر داشته باشد و هر چیزی را که باعث میشود از نظر اصیل و ناب خود فاصله بگیرد را کنار بگذارد.
وی با اشاره به اینکه رسانه باید کار یک پژوهشگر را انجام دهد، تصریح کرد: متأسفانه رسانههای ما اینگونه عمل نمیکنند. مثلاً در بیان نرخ رشد جمعیت یا نرخ بیکاری که از چالشهای موجود در کشور است، یک گروه سنی خاص یا یک استان خاص را به عنوان جامعه هدف گرفته و بر آن تمرکز میکنند؛ همان آمار را بزرگنمایی کرده و به کشور بسط میدهند که این کار یک پژوهشگر نیست.
رئیس دیوان محاسبات کل کشور عنوان کرد: در تدوین قانون باید سیاستهای کلی، چشمانداز پنج ساله توسعه و امکانات موجود را در نظر گرفت که هر کدام از این عوامل اقتضائات خود را میطلبد و پژوهشگر قانونی باید آن را دنبال کند.
عادل آذر گفت: به عنوان کسی که هفت سال رئیس مرکز آمار کشور بودم، میگویم با وجود این اطلاعات و قوانین، امکان ندارد دهکهایی که یارانه میگیرند را شناسایی کنیم بلکه باید قبل از آن گام به گام و بر اساس اقتضائات عمل کرده و پیش رویم.
وی با طرح این سؤال که چرا قانون ما دوام نمیآورد؟ تصریح کرد: امروز در حوزه تحقیقات پارلمانی و سیاستگذاری، تحقیق خوب باید انجام شود تا در برابر تلاطمات و جابجایی دولتها منسوخ نشود.
رئیس دیوان محاسبات کل کشور یادآور شد: اگر تحقیقات خوبی میخواهیم باید به صورت پارلمان هوشمند حرکت کنیم؛ همانطور که دولت هوشمند مطرح است.
نظر شما